Du kan være Den Ene

Posted by Pål Martin Tvete on

I anledning Black Friday, ønsker Deys rette fokuset mot det at mange barn og unge av ulike årsaker strever i hverdagen, uten at voksne virker å vite om det eller i verste fall bry seg.

Vi har tradisjonen tro stengt webshoppen, og oppmuntrer med det alle til å ikke handle mer enn de trenger - men heller gi en annen person en aldri så liten ekstra oppmerksomhet akkurat i dag. 

Det kan være at vi er redde for å blande oss for mye i andres liv, eller at vi rett og slett ikke vet hvor lite som skal til for å utgjøre en stor forskjell. Sannheten er likevel at mange av oss både ser - og iblant kjenner på en urolig magefølelse når vi møter det søkende blikket til det stille barnet som alltid går alene, eller urokråka som virker å gjøre hva som helst for å få en voksens oppmerksomhet.

Barn er ikke vanskelige, men mange har det vanskelig. For barn i vanskelige situasjoner, kan én omsorgsfull voksen som stopper opp, som gir av seg selv og sin tid – som spør hvordan det går og venter på svaret, bety uendelig mye.
 
Vis at du ser - og at du bryr deg!

Målet med UNICEF sitt "Du kan være Den Ene" budskap, er å inspirere voksne til å handle på eget initiativ og bli den personen som gjør en forandring i et barns liv.

Les mer om Den Ene på https://www.unicef.no/denene/

Kanskje kan vi starte med å gjøre det til en vane å være vennlig mot, og si hei til én ukjent person til daglig - fra nå av?

Du kan støtte Den Ene ved å bruke Vipps 77740 og merke betalingen med Den Ene.

Deler av teksten, og tilhørende bilder er henter fra UNICEF "Den Ene" sine sider.